Kanaatimce...

Anasayfa Fıkralar Öyküler Güzel Sözler
Aziz Bozdemir

Aziz Bozdemir Kimdir?

1925 yılında Azerbaycan' dan göçen ailesi Türkiye'nin en doğusunda bulunan ve sürekli kar yağan bir şehir olan Kars' a yerleşmiş ve kendisi 1964 yılında dünyaya gelmiştir. İlk, orta ve liseyi burada karlar altında okumuştur.


1973 yılında bir kış gecesinde, yoğun kar yağışı sonrası pırıl pırıl olan gökyüzüne bakıp uzayı, yıldızları seyrederek nerede olduğunu, kainatın nasıl bir şey olduğunu, hayatı ve ölümü merak etmeye başlamış, bu tarihten sonra sürekli olarak bu sorulara cevap aramıştır. Ailesi ve çevresindeki insanlar sorularına cevap olarak her şeyi var eden bir yaratıcı olduğunu kendisine telkin etmiştir. Onlara inanarak yaratıcı ile irtibat kurmaya ve dua etmeye çalışmış ancak netice alamamıştır.


1976 yılında Van- Çaldıran Depremindeki tahribatı görünce doğa olaylarının yaratıcıya ait olmayacağını düşündüğü için dua etmeyi bırakmış ve Güneş Sistemi ve hatta Kainat ötesinde bir yaratıcı varlık olmayacağı kanaatine vararak kendisini tanrı tanımaz olarak kabul etmiştir. Orta okulda sosyalist gruplarla tanışmış, yıllarca sosyalist oluşumlar içinde bulunmuştur.


1984 yılında girdiği İstanbul Hukuk Fakültesinden mezun olmasıyla İstanbul, Sirkeci'de avukatlık mesleğini icra etmeye başlamıştır. Serbest avukatlık mesleğine halen devam etmektedir.


1994 yılında çöpe atılmış bir kitaptaki alıntı ile Bediüzzaman Said Nursi' nin yazdığı Risale-i Nur Külliyatından haberdar olmuş, okumaya başladığında bütün sorularına cevapların bu kitaplarda olduğunu fark etmiştir. Bu tarihten sonra ateizmi terk ederek İslam dinini seçerek, evlenmiş ve üç çocuğu olmuştur.


İslamiyet inancı içinde olan cemiyet, tarikat ve tasavvuf oluşumları ile irtibat kurarak Risale-i Nur'u muhakemeli olarak incelemiş ve sonrasında İslamiyeti diğer dinlerle, felsefelerle muhakemeli olarak karşılaştırmış ve hakikat yolcusu olma gayretini devam ettirmiştir.


2002 yılında Risale-i Nur'ları şerh ve haşiye eden bir yayın evi kurulmasına öncülük ederek yedi kitabın yazılmasına ve yayınlanmasına katkıda bulunmuştur.


2005 yılında yayın evi oluşumundan ayrılarak, yeni tanıştığı Örgünöz Fikri ile iştigal etmiş, eğitim almış, sonrasında bu fikir doğrultusunda oluşumlara öncülük ederek tatbikatlı sohbetler yapmış, Örgünöz Fikri ile Risale-i Nur'u muhakemeli incelemiştir.


2010 yılında sadece Risale-i Nur eğitimine dönüş yaparak, hiç bir siyasi oluşum ve fikirle irtibat kurmadan, iman hakikatleri ile iştigal etmekte, Risale-i Nur sonrası aynı sahada başkaca bir kitap yazılmaması kanatinde olduğu için deneyimsel anlayış türünde olan yazılarını sosyal medya mecralarında paylaşmaktadır.

Aziz Bozdemir