Kanaatimce...

Anasayfa Fıkralar Öyküler Güzel Sözler
Halil Doğan

Halil Doğan

Halil Doğan

Yazar

 

 

Halil Doğan Kimdir ?

1959 yılında Urfa'da doğdu. Urfa Bağlarbaşı Mahallesinde bulunan Şehitlik İlkokulu, Urfa Merkez Ortaokulu ve Urfa Lisesini (1975-76) bitirdi.

1982/ Şubat'ta İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.

1982/ Ağustos'ta girdiği Tuzla Piyade Okulunu başarıyla bitirip, 173. dönem Piyade Asteğmen olarak Pınarhisar'da vatani görevini yaptı.

Askerlik sonrası avukatlık stajını tamamlayarak 1984'te avukatlık hayatına başladı. Halen İstanbul Barosu üyesi olarak meslek hayatını sürdürmektedir.

Üniversite yıllarında gazetede mizahi yazılar yazan Doğan, daha sonra "Avukatınız diyor ki" başlığı altında ulusal bir gazetede hukuk köşesi hazırladı. Aktüel, siyasi muhtevalı yazıları değişik gazete dergilerde yayınlanmıştır. Halen internet medyasında yazmaktadır.

2014 yılında 2. üniversite olarak, "AOF Fotoğrafçılık ve kameramanlık" bölümünden mezun oldu.

2014 yılında Kemerburgaz Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinde alternatif yargı metotlarından biri olan Arabuluculuk teorik ve pratik eğitimini aldıktan sonra Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen yazılı sınav ve mülakatta başarılı olarak, Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanlığına bağlı Arabulucular Siciline kayıt olarak ARABULUCU BELGESİ almıştır. Normal arabuluculuk eğitimine ilaveten "iş hukukunda uzmanlık eğitimi" almış ve 01.01.2018 tarihinden itibaren yürürlüğe giren iş davalarında zorunlu arabuluculuk sürecinde "iş hukukunda uzman arabulucu" olarak görev yapmaktadır.

2018 yılında "AOF Web Tasarım Ve Kodlama" bölümünden mezun oldu.

Hem "Arabulucu", hem de "Kodlama mezunu" olmanın avantajıyla www.arabulucuhesap.com u yayınlayarak arabulucuların hizmetine ücretsiz olarak sundu.

1992 yılında kurulan, kendisinin de kurucu üyesi ve kurucu başkanı olduğu Demokrat Hukukçular Derneğinin başkanlığını 10.01.2014 e kadar yürüttü. Dernek başkanı sıfatıyla çok sayıda televizyon ve radyoda konuşmalar yaptı ve gazetelere açıklama yaptı.

Tiyatro ile amatör (oyuncu, senarist ve yönetmen) olarak ilgilendi.

Evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

Halil Doğan